V Egiptu spet na volišča

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ob 7. uri so se v Egiptu odprla volišča. Drugi krog parlamentarnih volitev bo trajal do četrtka in bo odločal o 180 sedežih v 498-članskem parlamentu.
Oglej si celoten članek

Tokratni krog volitev poteka v Gizi, mestu Nei Sueif, provincah Menufija, Šarkija in Beheira ter mestih Ismailija, Suez, Sohag in Asuan.

Prva faza volitev se je začela minuli mesec, največ glasov pa sta dobili islamistična Muslimanska bratovščina – 47 odstotkov mandatov – in skrajno konservativna Al Nur z 21 odstotki mandatov. Liberalni Egiptovski blok pa je dobil devet odstotkov mandatov.

Tokratni krog volitev bo trajal do četrtka, bo pa odločal o 180 sedežih v 498-članskem parlamentu. Tretja in obenem zadnja faza volitev je predvidena za konec januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.