V eksploziji v jeklarni 11 mrtvih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V jeklarni v indijski zvezni državi Andra Pradeš je odjeknila silovita eksplozija. Umrlo je 11 ljudi.
Oglej si celoten članek

V državni jeklarni je sprva eksplodiralo, nato pa je izbruhnil velik požar. Umrlo je enajst ljudi, a se oblasti bojijo, da bo število žrtev še naraslo, saj je 16 delavcev utrpelo hude opekline. Nekateri so utrpeli 75-odstotne opekline.

Eksplozija v tovarni Vizag Steel v obmorskem mestu Visakhapatnam je po podatkih policije odjeknila, ko je okoli 30 delavcev in vodstvenih delavcev tovarne preverjalo opremo v enoti za topljenje jekla. Eksplodirala naj bi cev za dovod kisika.

Po navedbah prič je bila eksplozija tako silovita, da je avtomobile, ki so bili parkirani pred tovarno, vrglo v zrak.

Jeklarna Vizag Steel obstaja 41 let in je ena glavnih indijskih proizvajalk jekla. Tovarno so zadnja štiri leta širili z novimi enotami. S tem želijo skoraj podvojiti sedanjo proizvodnjo, ki znaša 3,5 milijona ton jekla.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.