V enem tednu preživel letalsko nesrečo in zadel na lotu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V istem tednu preživel letalsko nesrečo in zadel milijon dolarjev.
Oglej si celoten članek

Za Indijca Mohameda Bashirja bi lahko rekli, da je imel v začetku avgusta največjo srečo na svetu. Najprej je preživel zasilni pristanek letala, ki je nato zagorelo v Dubaju, šest dni pozneje pa je na loteriji zadel milijon dolarjev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Bashir, ki živi in dela v Dubaju, je bil eden od potnikov na letalu letalske družbe Emirates, ki je 3. avgusta na poti iz Thiruvananthapurama v Indiji zasilno pristalo na letališču v Dubaju, nato pa zagorelo. Čeprav so vse potnike pravočasno izkrcali, je v požaru umrl gasilec.
 
Samo šest dni pozneje pa je 62-letni Indijec ugotovil, da ima v rokah zmagovalno loterijsko srečko, ki jo je kupil na letališču, ko je odhajal na obisk k družini. Zadel je milijon ameriških dolarjev.
 
"Živim preprosto življenje in zdaj, ko je prišel čas, da se upokojim, se zdi, da mi je bog dal drugo življenje. Preživel sem letalsko nesrečo. Nato pa me je še blagoslovil z denarjem, da nadaljujem z dobrimi deli," je za lokalni medij dejal Bashir, ki že 37 let dela v avtolakirnici v Dubaju.
 

Dejal je tudi, da se namerava ob upokojitvi vrniti v domačo indijsko zvezno državo Kerala in pomagati tamkajšnjim otrokom, ki potrebujejo finančno podporo. Vseeno pa namerava delati, dokler bo lahko. "Nič drugega ti ne more dati enakega zadoščenja kot trdo prigaran denar," je dejal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    17:15 13. Avgust 2016.

    Ja, bog mu je dal, da je preživel nesrečo in mu je v roke potisnil zmagovalno srečko. :-) Eh, res …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.