Slovenci zaradi virusa praznijo trgovine z živili, Američani tiste z orožjem

Foto: Profimedia zda trgovina z orožjem orožje Foto: Profimedia zda trgovina z orožjem orožje
Naval na trgovine zaradi pandemije novega koronavirusa v ZDA ne velja le za razkužilna sredstva in toaletni papir, ampak se Američani obilno zalagajo tudi z orožjem in strelivom. Zakonite trgovine z orožjem po ZDA poročajo o dolgih vrstah kupcev.
Oglej si celoten članek

Prodaja raste tudi na svetovnem spletu. Podjetje Ammo.com poroča o za 68 odstotkov večjem povpraševanju. Orožarska organizacija Nacionalna orožarske zveza NRA pozdravlja rast prodaje in se veseli tega, da po orožju povprašujejo tudi demokrati in tisti, ki so ga prej zavračali.

V mestu New York je orožje prepovedano. Izjema so policisti in tisti redki z dovoljenjem, zato ga imajo samo še kriminalci, ki ga kupujejo na črnem trgu.

Predsednik ZDA Donald Trump v nedeljo ni posebej omenjal orožja, ko je državljanom svetoval, naj se umirijo in naj ne kupujejo na veliko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:15 17. Marec 2020.

    Če obstaja orožje, ki ubije viruse, ga jaz z veseljem kupim.

  • 08:11 17. Marec 2020.

    Američani pravijo takole: "Če nimaš orožja potem vse kar kupuješ na zalogo, kupuješ zame."

  • 08:05 17. Marec 2020.

    primitivni neandertalski američani

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.