V francoski nuklearki odjeknila eksplozija, poškodovanih pet ljudi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V jedrski elektrarni Flamanville na severozahodu Francije je okoli desetih dopoldan odjeknila eksplozija, poročajo iz Pariza.
Oglej si celoten članek

Nekaj zaposlenih je bilo v eksploziji lažje poškodovanih zaradi vdihovanja izpustov, nevarnosti sevanja pa ni, trdijo oblasti v Parizu.

Nesreča se je zgodila v strojnici, poročajo tamkajšnji mediji. Vsaj pet ljudi je lažje

Lokalne oblasti prebivalce mirijo, da ni nevarnosti sevanja. Na prizorišču nesreče so številna reševalna in gasilska vozila ter policija.

Nuklearka, v kateri se je zgodila nesreča, ima dva reaktorja. Zgrajena sta bila leta 1986 in 1987, tretji bo dokončan naslednje leto.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • Tin
    15:48 9. Februar 2017.

    Se oproščam posnetek je fake

  • 13:23 9. Februar 2017.

    Tin,to je Španija,članek pa govori o Franciji,o nuklearki ja!,drugo kar pa je važno je,da morajo naši v Krškem ob gradnji …

  • 12:59 9. Februar 2017.

    Zanimivo, kako eni ne vedo brat in prebrat. "Huge blast rocks chemical plant in Valencia, Spain " => Spain ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.