V Grčiji nove bombe

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Grčiji odkrili nov paket z eksplozivom, policija še vedno neuspešno išče storilce.
Oglej si celoten članek

Grška policija je danes odkrila nov paket z eksplozivom, naslovljen na francosko veleposlaništvo v Atenah. Pirotehniki so paket nadzorovano uničili. Najmanj tri podobne sumljive pošiljke pa so odkrili pri dostavljalskem podjetju v atenskem predmestju Markopoulo, strokovnjaki pa so pošiljke nemudoma preiskali.

Neznani storilci, ki so nevarno pošiljko odposlali na naslov francoskega veleposlaništva, so kot odpošiljatelja navedli nadškofijo v Atenah. Grška policija medtem nadaljuje z iskanjem oseb, ki stojijo za serijo groženj s paketi bombami in naj bi pripadale skrajno levičarski skupini Ognjene zarotniške celice. Tamkajšnji mediji poročajo, da so policisti v minulih dneh neuspešno preiskali več stanovanj.

V minulih dneh so oblasti v Grčiji in po Evropi odkrile vrsto paketov bomb, naslovljenih na evropske voditelje in tuja predstavništva v Atenah. Eden od paketov je torek prispel v urad nemške kanclerke Angele Merkel. Paket, naslovljen na italijanskega premiera Silvia Berlusconija, so isti dan pravočasno odkrili na letalu iz Aten proti Parizu.

Nevarni paketi so bili poslani tudi na sedež Evropskega policijskega urada (Europol) v Haagu in Sodišče EU v Luksemburgu. Že v ponedeljek so odkrili paket bombo, naslovljen na francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.