V Grčiji splošna stavka

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi zaprtja javne televizije splošna stavka.
Oglej si celoten članek

Grški sindikati so za danes napovedali 24-urno splošno stavko, s katero bodo izrazili nestrinjanje z nenadnim zaprtjem državne radiotelevizije ERT. Vodilna grška sindikalna centrala GSEE je zaprtje primerjala z državnim udarom.

Podporo stavki so med drugim napovedali javni uslužbenci in mornarji.

V ponedeljek je trojka mednarodnih posojilodajalcev – Evropska komisija, Evropska centralna banka (ECB) in Mednarodni denarni sklad (IMF) – od Grčije zahtevala, naj odpusti več tisoč javnih uslužbencev. Grška vlada je nato v torek napovedala, da bo začasno ukinila javno radiotelevizijo, ki pa naj bi jo ponovno zagnali konec avgusta s samo še približno 1.200 zaposlenimi. Pri ERT je bilo pred ukinitvijo sicer zaposlenih več kot 2.600 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:01 13. Junij 2013.

    Ja, RTV bi tudi pri nas lahko zaprli v okviru varčevalnih ukrepov. Samo potem bi novinarji, DNS in sindikati šli …

  • 09:37 13. Junij 2013.

    Pri nas bi v takem primeru verjetno praznovali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.