V Ikei izgubljajo živce zaradi spletnega izziva

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Belgiji so avgusta Youtuberji sprožili niz številnih objav, zaradi katerih zaposleni v Ikei, poznanem švedskem trgovcu s pohištvom, izgubljajo živce. Objavljajo posnetke "izziva", v katerem noč prebijejo v Ikeinih trgovinah.
Oglej si celoten članek

Izziv ni osamljen primer enega Youtuberja, zgledu so sledili še številni drugi, tako da so se s strani Ikee odločili objaviti javni poziv: "Veseli nas, da izkazujete takšen interes za naše trgovine. Kljub temu vas pozivamo, da prenehate s prenočevanjem v naših trgovinah. Varnost našega osebja in kupcev je na prvem mestu. Ta vaša zabava vam lahko nenazadnje prinese tudi težave z zakonom," so sporočili iz Ikee.

V Ikeinih trgovinah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Belgiji, na Nizozemskem, Japonskem, Poljskem in v Avstraliji so doslej zabeležili že več takšnih incidentov.

Do zadnejga primera, ki so ga zabeležili, je prišlo na Švedskem, ko sta dve 14-letni dekleti prenočili v eni izmed Ikeinih trgovin. Njuno dejanje je minilo brez večjih posledic, saj sta še mladoletni. Že pred tem so oktobra pri spanju v Ikei zalotili dve 15-letni dekleti. Skrili sta se v eni izmed razstavljenih omar, nato pa tam počakali na jutro. Varnostniki so ju opazili tik pred odprtjem trgovine in o tem obvestili policijo. Dekleti sta povedali, da se iz omare nista premaknili, saj sta se bali, da bi se vklopil alarm.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.