V Iraku julij najbolj smrtonosen mesec

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Julij je bil najbolj smrtonosen mesec v Iraku v skoraj dveh letih, so danes sporočile oblasti v Bagdadu. V nasilju je bilo ubitih 325 ljudi, od tega 241 civilistov, ranjenih pa 697 ljudi.
Oglej si celoten članek

To je bil najbolj smrtonosen mesec od avgusta 2010, ko je bilo v nasilju ubitih 426 ljudi, ranjenih pa 838.

Nasilje v Iraku se sicer od vrhunca, ki ga je doseglo v letih 2006 in 2007, stalno zmanjšuje, vendar do njega še vedno prihaja skoraj vsak dan.

Nasilje je obeležilo tudi zadnji julijski dan, saj je v torek zahtevalo najmanj 23 življenj. Dva napada z avtomobilom bombo, ki sta v razmiku samo nekaj minut eksplodirala v šiitski četrti prestolnice Bagdad, sta po zadnjih podatkih zahtevala najmanj 19 življenj, ranjenih je bilo okoli 50 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.