V Italiji število žrtev preseglo 10.000

Foto: Epa
Foto: Epa
V zadnjih 24 urah so v Italiji zabeležili 889 primerov smrti zaradi novega koronavirusa.
Oglej si celoten članek

V Italiji je v zadnjem dnevu število novih primerov okužb z boleznijo covid-19 naraslo za 5974 potrjenih primerov. Spet se je povečalo število smrtnih žrtvah. V zadnjem dnevu so jih zabeležili 889, s čimer se je skupno število žrtev povzpelo čez število 10.000, natančneje 10.023. 

V državi, ki je žarišče bolezni, medtem razmišljajo o podaljšanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb. Veljavnost ukrepov, med katerimi sta prepoved izhodob in ustavitev nenujne proizvodnje, naj bi podaljšali s 3. aprila na 18. april. Podaljšanje ukrepov zadeva tudi šole, vrtce in univerze, ki so v državi zaprti že od 5. marca.

Drugo žarišče v Evropi je v Španiji, kjer so do danes zabeležili 72.248 primerov okužb. V zadnjem dnevu je za posledicami covid-19 umrlo 674 ljudi, skupno pa že 5.812. Potrjenih je 6.529 novih primerov okužb. Iz Španije se danes zvečer vrača skupina Slovencev, ki bodo po prihodu v Slovenijo morali v štirinajstdnevno karanteno. Namestili jih bodo v Postojni. 

Zaskrbljujoči so tudi podatki, ki prihajajo iz ZDA. Tam močno narašča število okuženih, ki je že preseglo število 113.000. V zadnjem dnevu so zabeležili 9.551 novih okužb, umrlo je 207 ljudi. Skupno so zabeležili 1.903 smrtne žrtve. Ameriški predsednik Donald Trump razmišlja o odreditvi karantene za New York. 

Na Kitajskem se medtem razmere umirjajo. V zadnjem dnevu so zabeležili 54 novih okužb, gre za uvožene primer, in tri smrtne žrtve. Zaradi vnosa okužb v državo so se odločili za prepoved vstopa tujcev. Tamkajšnja oblast je spet odprla prometne povezave z mestom Wuhan, kjer je epidemija izbruhnila. Za zdaj lahko ljudje prihajajo v mesto, iz njega pa ne smejo. 

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:03 28. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.