V Italiji zaostrujejo

Foto: Epa
Foto: Epa
Ne smejo z domov, razen v nujnih primerih.
Oglej si celoten članek

Zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom so v Italiji od včeraj v štirih deželah v veljavi strožje omejitve. Dežele Toskana, Ligurija, Abruci in Trentino je ministrstvo za zdravje opredelilo za tako imenovane oranžna območja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V omenjenih štirih deželah so tako znova zaprte restavracije in bari, prebivalci pa ne smejo zapustiti območij svojega bivališča, razen v nujnih primerih. Omejitve bodo na začetku veljale 15 dni, so sporočili z ministrstva.

V večini Italije se sicer splošno stanje v pandemiji covida-19 relativno izboljšuje. Večina države je v t. i. rumeni fazi, ki med drugim dovoljuje tudi obratovanje smučišč. Odprla naj bi se danes, a je vlada v nedeljo tik pred zdajci odločila, da se to ne bo zgodilo.

Še vedno v državi velja nočna policijska ura, ki se začne ob 22. uri, poroča dpa.

V Italiji so včeraj poročali o 11.000 novih okužbah z novim koronavirusom v preteklih 24 urah, število okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh pa je znašalo 130.

Covid-19 Sproščanje ukrepov: To so spremembe, ki veljajo od danes!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.