V iztirjenju umrlo najmanj 50 ljudi

Foto: Žurnal24 Nesreča je po prvih podatkih zahtevala najmanj 50 življenj. (slika je simbolična
Na poti v kongovsko prestolnico Brazzaville je iztiril potniški vlak. Nesreča je po prvih podatkih terjala najmanj 50 življenj. Štirje vagoni so zgrmeli iz tirov v grapo pod železniško progo.
Oglej si celoten članek

"Ponoči je prišlo do hude nesreče. Mrtvih in ranjenih je na desetine ljudi," je povedal direktor železnic v Kongu Joseph Sauveur El Bez. Do iztirjenja je prišlo  v ponedeljek pozno popoldne na jugu Konga, približno 60 kilometrov od mesta Pointe-Noire.

"Na žalost je vlak naredil manever, ki se je izkazal za smrtonosnega,"
je zatrdil neimenovan vir iz železniškega podjetja.

Državna železniška družba je sporočila, da je v tragediji umrlo več deset ljudi, po navedbah agencije Reuters pa naj bi bilo mrtvih najmanj 50 ljudi, več je bilo ranjenih. Vzroki iztirjenja za zdaj še niso znani.

Glavna železniška proga v Kongu, ki povezuje prestolnico Brazzaville z Atlantsko obalo, je bila zgrajena v prvi polovici 20. stoletja, ko je bil Kongo francoska kolonija. V zadnjih letih sta se na omenjeni progi zgodili vsaj dve hudi nesreči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.