V jamah našli 116 trupel

Foto: Žurnal24 Družine v strahu pričakujejo imena umrlih. (Foto: Reuters)
V jamah ob ameriški meji so našli okoli 116 trupel. Policija je v povezavi s pokolom že prijela 17 posameznikov. Med njimi je tudi 19-letnik, ki naj bi priznal več kot 200 ubojev.
Oglej si celoten članek

Mehiška državna tožilka Marisela Morales je medijem zaupala, da so na zaslišanje že privedli 17 ljudi, ki so povezani s kartelom Zetas. Nekateri izmed njih so med zaslišanjem priznali, da so na odročnih cestah ustavljali avtobuse, oropali potnike, jih nato hladnokrvno ubili, njihova trupla pa odvrgli v jame.

Predsednik Felipe Calderón je dejal, da ga je najbolj pretreslo priznanje 19-letnika, ki naj bi ubil več kot 200 ljudi. Podrobnosti ni razkril.

Policija je na območje ob mehiški meji že poslala dodatne enote z namenom  povečanja varnosti. Grobnice so po poročanju agencije AP našli na začetku meseca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.