V Jeruzalemu spet sneg

Foto: Žurnal24 Sneg je že drugič letos pobelil Sveto deželo. Slika je iz 31. januarja.
Jeruzalem je že drugič v treh tednih pobelil sneg, kar je precej nenavadno za ta del sveta, kjer so vajenih milejših zim.
Oglej si celoten članek

V Jeruzalemu je zapadlo okoli pet centimetrov snega. To je že drugo sneženje v zadnjih treh tednih, kar pomeni, da gre za eno od hujših zim, ki jih v tem delu sveta niso vajeni.

Sneg je povzročil precejšnje težave v prometu. Ponoči so reševalne ekipe pomagale pri rojstvu treh otrok, ker ženske, potem ko so dobile popadke, niso mogle priti do bolnišnice. Šolarji so kljub upanju, da bodo dan lahko preživeli na snegu, morali v šole, čeprav z večurno zamudo. Po spluženju cest se je odprla tudi večina javnih uradov in trgovin.

Snežilo je tudi v mestih Ramala, Hebron in Betlehem ter na Zahodnem bregu, na severu Izraela in ponekod v puščavi Negev na jugu države, medtem ko je na območju Gaze močno deževalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.