V Južni Dakoti orožje poslej v rokah učiteljev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Učitelji in njihovi pomočniki v ameriški zvezni državi Južna Dakota bodo lahko poslej v učilnicah nosili orožje.
Oglej si celoten članek

Natanko tri mesece po strelskem pokolu v kraju Newtown, ko je napadalec v osnovni šoli ustrelil 20 otrok, je Južna Dakota kot prva ameriške zvezna država sprejela omenjeno dovoljenje, danes poroča ameriški časnik New York Times.

Guverner Južne Dakote Dennis Daugaard je v petek že podpisal ustrezen odlok, ki predvideva, da bodo lahko poleg učiteljev orožje v šoli nosili tudi hišniki in prostovoljci. Pogoj je le, da bodo uspešno končali predpisano urjenje, poročanje ameriškega časnika povzema nemška tiskovna agencija dpa.

V posameznih šolskih okrajih v ZDA je tovrstna praksa že v veljavi, Južna Dakota pa je prva zvezna država, ki to izrecno dovoljuje.

Zakonodajalci v Južni Dakoti so tako v osnovi pritrdili ameriškemu orožarskemu lobiju, ki je po pokolu v Newtownu zahteval, da bi na vseh ameriških šolah bili oboroženi varnostniki.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:04 9. Marec 2013.

    Evropejci se v bistvu ne zavedajo kok kriminala je v USA, tam skor nujno rabiš orožje, ker računat na to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.