V Kabulu več mrtvih v samomorilskem napadu

Foto: EPA
Foto: EPA
V eksploziji avtomobila bombe na avtocesti proti Kabulu je danes umrlo najmanj 12 ljudi, med njimi devet tujcev.
Oglej si celoten članek

Odgovornost za napad je prevzela afganistanska uporniška skupina Hezb i Islami. Uporniki so ob tem še sporočili, da je napad izvedla ženska kot maščevanje zaradi do muslimanov žaljivega ameriškega filma. Skupina je sicer doslej zelo redko prevzela odgovornost za kak napad v Afganistanu, prav tako je zelo redko, da bi napad izvedla ženska. Hezb i Islami je za talibani druga največja uporniška skupina v deželi pod Hindukušem, vodi pa jo nekdanji premier Gulbudin Hekmatjar.

Policija je sporočila, da se je napad zgodil okoli 2.15 po lokalnem času na avtocesti proti letališču. Pri tem so bilo ubitih devet delavcev tujega podjetja in trije afganistanski civilisti, dva policista pa sta bila ranjena. Po napadu so iz zunanjega ministrstva Južnoafriške republike danes sporočili, da je v napadu umrlo osem državljanov Južnoafriške republike, ki so delali za zasebno letalsko družbo.

Današnji napad se je zgodil le dan po prvih protestih v Afganistanu zaradi omenjenega ameriškega filma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.