V kaliforniji zaradi požarov razglasili izredne razmere

Foto: EPA Požar Foto: EPA Požar Foto: EPA Požar Foto: EPA Požar Foto: EPA Požar
Oblasti v ameriški zvezni državi Kalifornija so v soboto razglasile izredne razmere, saj se tamkajšnji gasilci spopadajo z že okoli 20 velikimi gozdnimi požari, njihovo delo pa otežujeta rekordna vročina in suša, poročajo tuje tiskovne agencije.
Oglej si celoten članek

Guverner Kalifornije Jerry Brown je ocenil, da so razmere zrele za razglasitev izrednih razmer, saj se je država spremenila v "sod smodnika". Razglasitev izrednih razmer oblastem med drugim omogoča hitrejšo napotitev gasilcev in reševalcev na krizna območja. Proti ognjenim zubljem se sicer že spopada približno 8.000 gasilcev.

Foto: EPA Požar Foto: EPA Požar

 

 

 

 

 

 

Med hujšimi požari je tisti, ki je v sredo izbruhnil severno od San Francisca in je zajel že kakšnih 9.000 hektarjev, pod nadzorom pa ga je zaenkrat le okoli pet odstotkov. Na stotine ljudi so zaradi nevarnosti evakuirali. Zaprte so številne ceste, tudi avtoceste.

Foto: EPA Požar

Skupno je sicer po podatkih kalifornijskih oblasti zgorelo že kakih 50.000 hektarjev, evakuirati pa so morali 6.000 domov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    23:38 2. Avgust 2015.

    Na nek način res, saj ustvarja tako piromane kot psihopate .. itn .. mora pa imet sam hud nered na …

  • 23:25 2. Avgust 2015.

    Ima Boga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.