V ladijski nesreči umrlo 251 ljudi

Foto: Nataša Čepar
Foto: Nataša Čepar
Število umrlih v sobotni ladijski nesreči na Albertovem jezeru, ki leži med Ugando in DR Kongo, je naraslo na 251. Vlada DR Kongo je danes razglasila tridnevno žalovanje.
Oglej si celoten članek

Na ladji, ki se je potopila, je bilo okoli 300 beguncev, ki so se v soboto zjutraj iz okrožja Hoima v Ugandi odpravili proti DR Kongo.

Predstavnik vlade DR Kongo Lambert Mende je potrdil novo število smrtnih žrtev, iz Ugande pa so sporočili, da so do zdaj našli 107 trupel, med njimi 57 otrok. Skrb za 41 preživelih so prevzeli Uganda, visoki komisariat Združenih narodov za begunce (UNHCR) in njegove partnerske agencije.

Jopiči bi jih rešili

Sobotna nesreča se je zgodila le nekaj dni po tem, ko so oblasti DR Kongo sprožile kampanjo za nošnjo rešilnih jopičev na ladjah.

Plovba po jezeru je lahko v slabem vremenu nevarna, nesreče pa najpogosteje zahtevajo veliko smrtnih žrtev med drugim zato, ker na ladjah ni dovolj rešilnih jopičev, le malo ljudi pa zna plavati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.