"V letu 2016 bomo izbrisali Islamsko državo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Iraška vojska bo v letu 2016 premagala Islamsko državo, je napovedal iraški premier Hajder al Abadi.
Oglej si celoten članek

Govor s to napovedjo so predvajali na nacionalni televiziji. "Leto 2016 bo leto velike in končne zmage, Islamsko državo v Iraku bomo izbrisali. Prihajamo osvoboditi Mosul in to bo smrtonosen udarec za Islamsko državo," je napovedal po poročanju The Independenta.

Pred dvema dnevoma so iraški vojaki znova izobesili iraško zastavo v mestu Ramadi, ki ga je Islamska država zavzela maja. Mesto Ramadi je približno 90 kilometrov zahodno od Bagdada, njegova zasedba pa je bilo ponižanje za iraško vojsko.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.