V Londonu napadena Avstralka: "Boli, a preživela bom"

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ena izmed preživelih žrtev sinočnjega napada v Londonu je tudi 31-letna Avstralka, ki je preko Facebooka prijateljem sporočila, da je poškodovana, a da bo z njo vse v redu. Medtem je policija objavila poročilo sinočnjega napada in streljanja na napadalce.
Oglej si celoten članek

31-letna Avstralka Candice Hedge je sinoči končala svojo službo natakarice, nato pa s svojim fantom sedela na terasi enega izmed barov. Do nje je pristopil napadalec in jo z nožem močno ranil v vrat. Kot piše Independent, ji je prišel izza hrbta, jo zagrabil za lase, nato pa porezal po vratu.

Avstralka je padla v komo, takoj so jo prepeljali v bolnišnico, kjer so ji rešili življenje. Imela je veliko srečo, da je nož zgrešil sapnik in glavno arterijo. Na Facebooku je objavila: "Pozdrav vsem. V redu sem. Malo me boli, ampak preživela bom. Hvala za skrbi in za dobre želje, rada vas imam." V London je prispela pred pol leta, dela kot natakarica.

Takšne sreče ni bilo sedem drugih žrtev, poškodovanih pa je 50 ljudi.

Foto: EPA Teroristični napad v Londonu

Izstrelili več kot 50 metkov

Policija je medtem objavila poročilo sinočnjih dogodkov v bližini London Bridgea; prišlo je do dveh terorističnih napadov, v katerih je bilo po zadnjih podatkih ubitih sedem ljudi. Stanje nekaterih od 50 poškodovanih je še vedno kritično.

Trije napadalci so mrtvi; kot poročajo britanski mediji, so med napadi kričali: "To je za Alaha!"

Na tiskovni konferenci danes popoldne so policisti potrdili, da je na napadalce streljalo osem policistov, ki so izstrelili 50 strelov. Eden izmed izstreljenih nabojev je zadel tudi mimoidočega, med poškodovanimi pa je tudi eden izmed policistov.

Foto: EPA Teroristični napad Lonodn

Nosili so lažne pasove

Britanski strokovnjak za boj proti terorizmu Mark Rowley je za agencijo Reuters poudaril, da so oboroženi policisti hitro in pogumno pravilno reagirali.

"Žal niso mogli preprečiti smrtnih žrtev napada. So pa biil napadalci ubiti v osmih minutah od prvega klica, da je pri mostu prišlo do napada. Osumljenci so nosili nekaj podobnega pasovom z eksplozivom, a se je kasneje izkazalo, da so bili lažni," je povedal Rowley.

Notranja ministrica Amber Rudd je medtem povedala, da se pristojna služba ni odločila za zvišanje stopnje teroristične grožnje na najvišjo. Tako ostaja na resni, kar pomeni, da je napad zelo verjeten, poroča STA.

Po besedah ministrice to pomeni, da napadalcev ni več na prostosti. Če bi bili, bi namreč po njenih pričakovanjih služba dvignila stopnjo teroristične grožnje, poroča BBC.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.