V močnem potresu več mrtvih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Severozahodni del Irana je v soboto zvečer prizadel močan potres, v katerem so po poročanju tamkajšnjih medijev umrli trije ljudje, več kot 800 pa je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Kot dodaja francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na seizmološki center Univerze v Teheranu, je bilo žarišče potresa z magnitudo 5,9 pri mestu Hoj v provinci Zahodni Azerbajdžan.

"V dogodku je bilo ranjenih 816 ljudi, trije pa so umrli," je za iransko tiskovno agencijo Irna povedal guverner province Mohamed Sadeh Motamedian. Po potresu, ki je območje prizadel ob 21.44, se je na prizadeto območje, ki leži v bližini meje s Turčijo, odpravil iranski notranji minister Ahmed Vahidi, dodaja AFP.

Prejšnji teden je prav to območje stresel potres z magnitudo 5,8, v katerem je bilo poškodovanih najmanj 120 ljudi, povzročil pa je tudi veliko gmotno škodo. Poškodovanih je bilo več sto zgradb. Julija lani je južni del države stresel potres z magnitudo 6,1. Poročali so več smrtnih žrtvah in desetinah poškodovanih. Porušene so bile številne stavbe (zgornja fotografija), številni so takrat noč preživeli na ulicah.

Iran leži na potresno zelo aktivnem območju, saj je na stičišču več velikih tektonskih plošč. Leta 1990 je v katastrofalnem potresu z magnitudo 7,4 na severu države umrlo 40.000 ljudi, 300.000 pa je bilo ranjenih. Pol milijona ljudi je takrat ostalo brez strehe nad glavo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:17 30. Januar 2023.

    Menda so izvedli napad Ukrajinci vodeni s strani ZDA.

  • 16:38 29. Januar 2023.

    Alan jih kaznuje!

  • 12:09 29. Januar 2023.

    O posrednem vojaškem napadu s strani Amerike pa nič, novinarji?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.