Črni petek: V nakupovalnem centru odjeknili streli

Foto: Epa
Foto: Epa
Črn uvod v črni petek. V nakupovalnem centru odjeknili streli.
Oglej si celoten članek

V nakupovalnem centru blizu Birminghama v Alabami, kjer so pred praznikom trgovcev, bolj znanim kot črni petek, podaljšali obratovalni čas, je v četrtek zvečer po lokalnem času prišlo do streljanja. Ena oseba je umrla, dve sta ranjeni. 

Pred streljanjem sta se 18-letni moški in prav toliko star strelec sporekla, prišlo je do pretepa. Policija ne ve, kaj je bil povod za prepir, po do zdaj znanih podatkih pa 18-letni moški ni bil oborožen. 

Napadalec je nato streljal na 18-letnika in ga ranil. Policist, ki je bil v bližini, ker so zaradi povečanega števila nakupovalcev v času popustov na to območje napotili dodatno število policistov, je prestregel strelca, ki je bežal s kraja dogodka in ga ustrelil. Poškodbe so bile za strelca usodne. 

V dogodku je bila ranjena tudi 12-letna deklica, a še ni jasno, čigava krogla jo je zadela. Oba ranjenca so odpeljali v bolnišnico, kjer so ju že oskrbeli. Dekličine poškodbe naj ne bi bile življenjsko ogrožajoče, kakšno je stanje 18-letnika ni znano.

Motiv za napad ni znan. Priče so za CNN opisale kaos. "Poslovodja je samo zavpil, da streljajo. Zbežali smo v pisarno. Mnogi so jokali in prestrašeno iskali zavetje," je dogajanje v nakupovalnem centru opisala ena od tam zaposlenih. 

"Slišala sem strele, ljudje so začeli vpiti, jokati. Kmalu za tem so mimo mene stekli policisti z orožjem v rokah. Vse se je dogajalo zelo hitro," pa je povedala nakupovalka. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.