V nesreči več deset mrtvih

Foto: Žurnal24 Reševalna ekipa išče preživele.
Po pristanku na letališču na tajskem turističnem otoku Phuket je zagorelo potniško letalo nizkocenovne tajske letalske družbe, pri čemer je umrlo 87 ljudi.
Oglej si celoten članek

Po navedbah policije in novinarjev je potniško letalo poskušalo pristati na Phuketu kljub izredno močnemu deževju. Pri pristajanju naj bi se prelomilo na dvoje ali pa s pristajalne steze zapeljalo v bližnjo džunglo in zagorelo. Na njem je bilo 123 potnikov in pet članov posadke. Po navedbah ministra za zdravje Mongkola Na Songkhlaja je umrlo 87 ljudi, 43 ljudi pa je nesrečo preživelo. Na slovenskem zunanjem ministrstvu pravijo, da po doslej razpoložljivih podatkih med žrtvami ni slovenskih državljanov.

Letalo je bilo sicer na poti iz tajske prestolnice Bangkok na Phuket, ki se nahaja na južni tajski obali v Andamanskem morju. "Letalo je prosilo za pristanek, toda zaradi vremena na Phuketu – močnega vetra in silovitega dežja – pilot morda ni jasno videl pristajalne steze," je povedal generalni direktor oddelka za civilno letalstvo Čiasak Angkauvan.

Letalo tipa MD-80 One-Two-Go je bilo v lasti nizkocenovnega prevoznika. Po poročanju britanske televizijske mreže BBC so bili na letalu tudi tuji potniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.