V novem napadu z nožem več mrtvih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V novem napadu na Kitajskem je bilo danes ubitih najmanj pet ljudi, en človek je bil ranjen. Domnevnega napadalca je policija ustrelila.
Oglej si celoten članek

Zaradi napada so aretirali še eno osebo, policija pa išče še tretjo, poroča nemška tiskovna agencija dpa, sklicujoč se na kitajske medije. Vzrok za napad v mestu Changsa v provinci Hunan še ni znan.

Kot so še sporočili, naj bi bil napadalec Ujgur iz province Xinjiang. Na mestni tržnici z zelenjavo je nastal prepir med dvema prodajalcema. Pri tem je eden od dvojice zabodel svojega nasprotnika, med begom pa naključno zabodel še štiri ljudi. Napadalca je kasneje ustrelila policija.

Dve žrtvi napada sta umrli na kraju dogodka, preostale pa so zaradi hudih poškodb umrle v bolnišnici.

Pred dvema tednoma zabodli 33 ljudi

Pred dvema tednoma je bilo v podobnem napadu na železniški postaji v mestu Kunming na jugozahodu Kitajske ubitih 33 ljudi. Policija je odgovornost za napad takrat pripisala ujgurskim skrajnežem.

Zaradi napetosti med ujgursko manjšino in večinskim kitajskim prebivalstvom provinca Xinjiang že dlje velja za leglo konfliktov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.