V Novi Zelandiji na volitve poklicali mačka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V novozelandskem Aucklandu so mačku poslali pismo, v katerem so ga pozvali, naj se registrira v volilni imenik.
Oglej si celoten članek

Tiana Lyes, lastnica mačka z imenom Predsednik Mijav, ni vedela, zakaj bi pravico, ki jo sicer imajo ljudje, dobil njen hišni ljubljenček. Kasneje je ugotovila, da bi bil lahko vzrok za to menjava naslova prebivališča, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik novozelandske volilne komisije je sporočil, da pisma s pozivom avtomatično pošljejo vsem naslovnikom s seznama tistih, ki so spremenili naslov, in da se napake dogajajo.

Kljub temu, da so oblasti do Predsednika Mijava, ki je ime dobil po nekdanjem kitajskem voditelju Mau Zedongu, zelo pozorne, ga lastnica že dva tedna pogreša.

"Predsednika pogrešam že dva tedna. Verjetno je nekje med našim novim in starim prebivališčem. Upamo, da še vedno raziskuje," je dejala lastnica.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.