V Pakistanu bodo usmrtili 500 teroristov

Foto: EPA
Foto: EPA
V roku treh tednov bodo v Pakistanu usmrtili okoli 500 obsojenih teroristov.
Oglej si celoten članek

Po nedavnem napadu na šolo v Pešavarju, v katerem je umrlo 148 ljudi, med njimi 135 otrok, so v Pakistanu odpravili moratorij na izvrševanje najstrožje kazni. "Nobene milosti ne bo za tiste, ki so ubili naše otroke, prebivalce in vojake," je po napadu napvoedal premier Navaz Šarif. V naslednjih treh tednih naj bi tako usmrtili okoli 500 obsojenih teroristov.

Prve usmrtitve so že izvedli. V petek so obesili šest islamskih borcev. Med njimi jih je bilo pet vključenih v propadel poskus atentata na takratnega predsednika Perveza Mušarafa leta 2003, medtem ko je bil šesti leta 2009 vpleten napad na generalštab pakistanske vojske v Ravalpindiju.

Policija je pridržala več ljudi, ki naj bi bili vpleteni v napad na šolo v Pešavarju. Po besedah notranjega ministra naj bi šlo za ljudi, ki so napadalcem pomagali. Oblasti imajo podatke, da naj bi skrajneži pripravljali nov krvav protinapad. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:06 23. December 2014.

    Dejmo poslat potnika s KC po rezervne dele !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.