V parlament metali živalske organe

Foto: Reuters Protesti v Italiji Foto: Reuters Protesti v Italiji Foto: Reuters Protesti v Italiji
Italijanski poslanci potrdili varčevalni ukrep in svoje zaupanje Berlusconiju. Protestniki med obravnavo proti stavbi parlamenta metali tudi živalske organe.
Oglej si celoten članek

Skupina protestnikov se je včeraj pred parlamentom spopadala s policisti. Proti stavbi parlamenta so metali petarde, dimne bombe in celo živalske organe. Ko so jih policisti odstranili izpred parlamenta, so se odpravili proti Koloseju in popolnoma blokirali nekatere ceste v središču mesta.

55-milijardno varčevanje

Italijanski poslanci so sicer včeraj dokončno potrdili varčevalni paket, vreden 55 milijard evrov, na katerega je italijanski premier Silvio Berlusconi vezal tudi zaupnico. Šlo je na tesno: za zaupnico je glasovalo 316 poslancev, proti pa 302.

Paket naj bi leta leta 2013 uravnotežil proračunske prihodke in odhodke. Med drugim predvideva višanje davka na dodano vrednost z 20 na 21 odstotkov, zvišanje upokojitvene starosti za ženske v zasebnem sektorju s 60 na 65 let leta 2014, triodstotni solidarnostni davek za tiste, ki letno zaslužijo več kot 300 tisoč evrov, ter zaporne kazni za najhujše utajevalce davkov. Italija bi se – če ne bi ukrepala – kaj hitro lahko znašla v grškem scenariju.

Opozicija je bila do varčevalnega paketa kritična, zaupnice niso podprli, premierja pa so znova pozvali k odstopu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:22 15. September 2011.

    En pohotni kurbir terorizira celo Italijo!

  • 10:25 15. September 2011.

    očitno je metanje raznih stvari v parlament zadnje čase zelo popularno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.