V pedofilovem stanovanju našli dečka, pogrešanega več let

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija je med preiskavo stanovanja 44-letnega moškega v omari našla 15-letnega dečka.
Oglej si celoten članek

Danes 15-letnega fanta so pogrešali od leta 2017. Deček je bil takrat star 13 let in je po smrti očeta bival v domu v okolici mesta Recklinghausen na zahodu Nemčije. Takrat je bil v skrbi centra za socialno delo, ki je njegovo izginotje tudi prijavil, potem ko se ni vrnil s srečanja s prijateljem. 

Med preiskavo prebivališča 44-letnega Nemca so dečka našli v omari. Preiskavo so izvedli, ker je 44-letni moški osumljen posedovanja otroške pornografije. Moškega so pridržali in mu zasegli več elektronskih naprav.

Kot poroča DW, je policija sprva pridržala tudi osumljenčevega 77-letnega očeta, ki živi na istem naslovu, a so ga kasneje izpustili.  

Sosedje so dejali, da dečka niso videli, da pa so občasno iz stanovanja slišali krike. 

Mama 15-letnega fanta je novinarjem dejala, da je sina komaj spoznala in da ga je 44-letnik zagotovo zmanipuliral. "Tesno se me je držal in se začel tresti. Rekel mi je: 'Mami, pelji me domov. Dve leti in pol sem bil zaprt in nisem mogel na sveži zrak.' Oba sva jokala. Prijel me je za roko in me ni izpustil," je o njunem snidenju povedala mama. "Vedno sem govorila, da je ali mrtev ali nekje, kjer ne more priti v stik z mano. Dve leti in pol sem si morala predstavljati, kako bi ga bilo spet videti." 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:26 23. December 2019.

    ups sem salbo prebral... Osumljenčega očeta. Se opravičujem ker ne znam zbrisati prejšnjega komentarja .

  • 14:24 23. December 2019.

    Po smrti očeta je bival tam in tam. Prijeli so tudi njegovega očeta. Ne razumem, ali sem narobe prebral ali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.