V poplavah v Indiji umrlo 58 ljudi

Foto: Žurnal24 filipini_poplave_270909_reuters
Po Pakistanu in Kitajski so poplave prizadele tudi Indijo. V indijski himalajski pokrajini Ladakh so ponoči poplave ubile najmanj 58 ljudi.
Oglej si celoten članek

Na prizadeto območje so oblasti že poslale vojsko in reševalce. Slednji že iščejo številne pogrešane v poplavah, ki jih je povzročilo močno deževje. Številni domovi so tako popolnoma uničeni, prekinjene so telefonske povezave, prav tako pa so v mestih Jammu in Kashmir uničena državna poslopja.

"Vojska je sprožila reševalno akcijo in žrtev bo najverjeteje še več," je dejal predstavnik tamkajšnjih oblasti Nasima Lanker.

Omenjena pokrajina sicer meji na Pakistan, kjer so v preteklih dneh najhujše poplave v zadnjih 80 letih ubile več kot 1600 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.