V poplavah v Nemčiji trije mrtvi

Foto: EPA
Foto: EPA
Med žrtvami je tudi gasilec, ki je poskušal rešiti moškega. 60-letnik je umrl v podzemni garaži, potem ko jo je zalila voda.
Oglej si celoten članek

V poplavah in neurju, ki je prizadelo južno zvezno deželo Baden-Württemberg, so umrli trije ljudje, še več pa je poškodovanih. 

Najhuje je bilo v mestu Schwäbisch Gmünd na vzhodu omenjene dežele, kjer je umrl tudi prostovoljni gasilec, ki je poskušal rešiti moškega. 

Tretja smrtna žrtev je 60-letni moški, ki je umrl v mestu Weißbach, v podzemni garaži, ki jo je zalila voda. 

Več sto ljudi so morali zaradi poplav evakuirati.

Nemški vremenoslovci navajajo, da je v noči na ponedeljek ponekod v eni uri padlo 67 litrov dežja na kvadratni meter, kar je običajna vrednost za dva tedna. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.