V potresu najmanj sedem mrtvih

Foto: Žurnal24
V potresu v Afganistanu je umrlo najmanj sedem ljudi. Oblasti se bojijo, da bi lahko število žrtev naraslo.
Oglej si celoten članek

Območje severno od afganistanske prestolnice Kabul je v noči na ponedeljek stresel potres z magnitudo 5,3, ki je zahteval najmanj sedem smrtnih žrtev, okoli 30 ljudi je bilo ranjenih.

Središče potresa je bilo na hribovitem območju v provinci Saragan, ki leži med mestoma Kabul in Mazar-i-Sharif. Zaradi slabe infrastrukture in slabih komunikacijskih povezav podatki o številu žrtev in nastali škodi prihajajo zelo počasi.

"Vasi so uničene, lokalne ceste pa zaprte zaradi možnosti plazov," je dejal tamkajšnji guverner Hajji Ghulam Sakhi Baghlani. "Bojimo se, da bi lahko število smrtnih žrtev naraslo, saj so ljudje ujeti pod ruševinami stavb," je še dodal.

Potres so čutili tako v Kabulu, kakor tudi v sosednjih državah Uzbekistan in Tadžikistan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.