V potresu v Albaniji več kot 100 poškodovanih

Foto: Epa potres Albanija Foto: Epa Potres v Albaniji
V potresu, ki je v soboto prizadel Albanijo, sledili pa so mu trije močni popotresni sunki, je bilo poškodovanih več kot sto ljudi.
Oglej si celoten članek

Potres z magnitudo 5,8, ki so mu sledili trije močni popotresni sunki, je Albanijo stresel v soboto okrog 16. ure in je bil najmočnejši potres v tej balkanski državi v zadnjih 30 letih, je sporočilo albansko obrambno ministrstvo.

Žarišče potresa je bilo slabih 60 kilometrov severozahodno od albanske prestolnice Tirana. Spletni novičarski portal shqiptarja.com je poročal, da je bilo poškodovanih najmanj 108 ljudi.

Ameriški geološki inštitut je sicer poročal, da je imel potres magnitudo 5,6. Sledili so mu še trije potresi z jakostjo 5,1, 4,7 in 4,8, zadnjega so zabeležili malo po polnoči.

Foto: Epa potres Albanija

Albanski premier Edi Rama je zaradi potresa odpovedal udeležbo na zasedanju Generalne skupščine ZN, je poročala albanska tiskovna agencija.

Lokalni mediji so poročali, da so potresni sunki sprožili paniko v obmorskem mestu Drač in v Tirani, kjer so ljudje bežali na ulice.

Posnetki, objavljeni na spletu, razkrivajo škodo na stavbah v prestolnici Tirana, na tleh ležijo kupi opek, več avtomobilov je poškodovanih pod ruševinami, poroča dpa. Potres je ponekod prekinil električno napeljavo, prekinjene so telefonske linije.

Na območju Tirane je poškodovanih najmanj 48 hiš in tri poslovne stavbe, v Draču pa 42 hiš, je sporočila ministrica za obrambo Olta Xhacka.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.