V požaru umrlo pet otrok

V požaru na severu Francije je ponoči umrlo pet otrok, starih od dveh do desetih let.
Oglej si celoten članek

V mestu Saint-Quentin na severu Francije je ponoči izbruhnil požar, v katerem je umrlo pet otrok. Njihov oče se je uspel rešiti, dobil je lažje opekline, so sporočili reševalci. Ognjeni zublji so izbruhnili okoli pol enajste ure zvečer. Policija je že sprožila preiskavo, po vsej verjetnosti pa požar ni bil podtaknjen.

V soboto zvečer je oče otrok opazil, da je hišo napolnil dim, zato je skočil skozi okno prvega nadstropja hiše in poklical na pomoč. Ko so na prizorišče prispeli gasilci, zaradi nevarnosti, da bi se zrušil strop, niso mogli vstopiti v hišo. Trupla otrok so našli, potem ko so pogasili požar do konca. Otroci so umrli zaradi zastrupitve z dimom. Oče in mati umrlih otrok sta ločena, otroci pa so ga obiskali za velikonočne praznike.

Ognjeni zublji usodni še za tri osebe

Smrtonosni požar pa je ponoči izbruhnil tudi v sedemnadstropni zgradbi v pariškem predmestju Aubervilliers, pri čemer so umrli trije ljudje, ranjenih pa je bilo 13 ljudi. V stavbi so sicer živeli skvoterji, ki prebivajo v zapuščenih zgradbah. Požar je izbruhnil v tretjem nadstropju, kar je prisililo nekatere, da so pred ognjenimi zublji pobegnili s skokom skozi okno. Vzrok požara še ni znan, eden od stanovalcev v zgradbi pa je povedal, da je izbruhnil, potem ko je nekdo med prepirom med stanovalci vrgel molotovko, a tega lokalne oblasti niso mogle potrditi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.