V požaru v klavnici najmanj 112 mrtvih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na severovzhodu Kitajske je v tovarni perutninskih izdelkov nastal požar, ki je zahteval najmanj 93 življenj.
Oglej si celoten članek

Reševalci v tovarni Baouyuan, ki iščejo preživele, ne vedo, koliko ljudi bi bilo lahko še ujetih v objektu.

Po navedbah reševalcev so bila vrata klavnice, ko je izbruhnil požar, zaklenjena, a je okoli sto delavcem uspelo ubežati ognjenim zubljem. Notranjost objekta je precej zapletena, zasilni izhodi pa so ozki, kar je oteževalo reševanje.

Vzrok požara še ni znan, je pa državna televizija CCTV poročala, da so priče slišale eksplozije in da naj bi uhajal tekoči amoniak.

Gasili več kot šest ur

Požar je izbruhnil malo po 6. uri po krajevnem času, gasilci pa so se z ognjem borili več kot šest ur. Nad tovarno se je vil gost črn dim.

Tovarna je bila zgrajena leta 2009, v njej je bilo zaposlenih tri tisoč ljudi, ki so na leto izdelali 67 tisoč ton izdelkov iz perutninskega mesa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.