V požaru v turškem zaporu umrlo 13 ljudi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V zaporu v Turčiji izbruhnil požar. Umrlo 13 zapornikov.
Oglej si celoten članek

Na severovzhodu Turčije je v zaporu, v katerem je skupno zaprtih okoli tisoč ljudi, izbruhnil požar. Požar se je vnel v eni od celic, v kateri je bilo zaprtih 18 zapornikov. 13 jih je umrlo, pet pa so jih morali zaradi zastrupitve s plinom odpeljati v bolnišnico.

Nekateri tuški mediji poročajo, da so zaporniki v znak protesta zažgali posteljnino, kar premier Recep Tayyip Erdogan pa trdi, da je po navedbah enega od zapornikov ogenj izbruhnil ob pretepu med zaporniki.

Preiskava še poteka.

Gasilci so se z ognjem borili uro in pol in so ga uspeli obvladati preden se je razširil po zaporu.

Po poročanju nekaterih medijev je bil v času požara med zaporniki tudi Ibrahim Ayhan, poslanec kurdske stranke Mir in demokracija, ki pa ni bil ranjen.

Po požaru so v zaporu in njegovi okolici okrepili varnostne ukrepe, pred poslopjem pa se je zbrala množica sorodnikov zaprtih, da bi preverili, če so njihovi bližnji živi in zdravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.