Pet mrtvih v tragediji na AC: Avtobus se je prevrnil, vanj trčila dva tovornjaka

Foto: Profimedia
V hudi nesreči je umrlo pet ljudi, 60 je poškodovanih.
Oglej si celoten članek

V nedeljo zjutraj se je na avtocesti v ameriški zvezni državi Pensilvanija okoli 50 kilometrov vzhodno od Pittsburgha prevrnil avtobus poln potnikov, v katerega sta potem trčila dva tovornjaka s polpriklopnikom, vanju še en podoben, vmes pa se je znašlo še osebno vozilo. Umrlo je pet ljudi, 60 pa jih je bilo ranjenih.

Policija v Pensilvaniji še preiskuje ozadje nesreče, vodi pa jo Nacionalni odbor za varnost v prometu, saj na zahodu Pensilvanije tako hude nesreče ne pomnijo. Cesta je bila malce mokra, vendar ledu ni bilo. Kaže, da je avtobus prehitro pripeljal po hribu navzdol v ovinek.

Med poškodovanimi tudi otroci

Avtobus podjetja iz New Jerseyja je bil na poti iz Rockawayja v New Jerseyju v Cincinnati v Ohiu. Na avtocesti v Pensilvaniji ga je v ovinku na hribu zaneslo in se je prevrnil, nakar je prišlo do verižnega trčenja s tremi tovornjaki, med katerimi je bil tudi eden dostavnega podjetja Fedex, iz katerega so na vse strani leteli paketi.

Zaradi nesreče je bil promet na avtocesti Pensilvanija zaprt v obe smeri vse do nedelje zvečer. Na avtobusu so bili potniki, ki so se večinoma vračali s prazničnega obiska v New Yorku in okolici. Med ranjenimi so osebe stare od sedem do 67 let. Trčenje bi bilo lahko še hujše, vendar zgodaj zjutraj v nedeljo ni bilo veliko prometa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.