V Istri posneli morske pse: "Tovrstnih prizorov bo vse več"

Foto: Prtscr
Foto: Prtscr
Ob obali v Medulinu in Pomerju so opazili morske pse.
Oglej si celoten članek

Morski pes se je v torek okoli 19. ure približal obali Medulina in pritegnil številne poglede domačinov, poroča 24sata. Žival je posnel tudi bralec portala Istra24.

"Iz videa je zelo težko sklepati, za katero vrsto gre, ker za natančno identifikacijo manjka cela vrsta podrobnosti. Zato je mogoče le ugibati, a njeno gibanje najbolj spominja na modrega morskega psa, ki je najbolj razširjena vrsta večjega morskega psa v Jadranu," je za 24sata povedal dr. Alen Soldo z Oddelka za pomorstvo Univerze v Splitu.

Dodal je, da je s prihodom poletne sezone in porastom števila ljudi na morju pričakovati, da bo tovrstnih prizorov, tudi posnetkov morskih psov, vedno več. 

Morskega psa so posneli tudi v Pomerju, poroča RegionalExpress.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 22:15 27. Maj 2022.

    Morski psički so čudovita bitja! Ko jih ne bo več, bomo tudi mi adijo.

  • 16:21 27. Maj 2022.

    Niso nevarni morski psi, nevarni so ustašoti, ki ropajo turiste!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.