Potnica umrla: Namesto na trajekt je avto zapeljal v morje

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL nesreča Pelješac avto Foto: 24sata nesreča Pelješac avto
V trajektnem pristanišču na polotoku Pelješac je v nedeljo zvečer vozilo zapeljalo v morje, pri čemer je umrla 45-letna ženska, je danes sporočila hrvaška policija.
Oglej si celoten članek

Osebno vozilo splitskih registrskih oznak je v morju pristalo v nedeljo ob 22.35 v pristanišču v kraju Prapratno, ki Pelješac povezuje z otokom Mljet. Vozilo je po padcu v vodo potonilo, iz njega pa se je uspelo rešiti vozniku in še dvema sopotnikoma.

Truplo ženske so okoli pol tretje ure zjutraj našli potapljači dubrovniško-neretvanske policijske uprave.

Policija je na podlagi ogleda kraja dogodka in zbiranja dokazov ugotovila, da je 47-letni voznik mislil, da pelje po dovozni cesti proti pelješkemu mostu, pri tem pa zapeljal v smeri trajektnega pristanišča. V vozilu so bili poleg voznika še 42-letna potnica, 39-letni potnik in 45-letna potnica. Policija je opravila alkotest, ki je pokazal, da je imel voznik v krvi 0,81 promila alkohola, še navaja portal 24sata.

Ni prva nesreča v tem pristanišču

Podobna nesreča se je v istem pristanišču po navedbah časnika Slobodna Dalmacija zgodila že avgusta lani. Takrat je življenje izgubil 27-letni indijski državljan, ki ob parkiranju vozila ni uporabil ročne zavore.

Nesreča s smrtno žrtvijo se je septembra lani zgodila tudi v pristanišču na otoku Krk, potem ko je hrvaški državljan med vkrcavanjem na trajekt z avtom zapeljal v morje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.