V reševalni akciji ubili ugrabitelja

Foto: EPA
Foto: EPA
Po dvanajstih urah so turške varnostne sile rešile potnike trajekta, ki jih je včeraj ugrabil domnevni pripadnik kurdskih skrajnežev.
Oglej si celoten članek

Odločitev o izvedbi akcije je padla skoraj 12 ur po ugrabitvi trajekta. "Kmalu po začetku operacije, so se enote vkrcale na plovilo in ubile ugrabitelja," je dejal guverener Carigrada Huseyin Avni Mutlu
Na krovu plovila je bilo več kot 20 ljudi, ki jih je zajel ugrabitelj. Po podatkih turških oblasti nihče od potnikov ni bil poškodovan.

Ugrabitelj naj bi bil član teroristične skupine. Star naj bi bil med 28 in 30 let, pri sebi pa naj bi imel eksplozivno telo. Prometni minister Binali Yildirim je dejal, da ugrabitelj ni imel posebnih zahtev, želel naj bi gorivo, hrano in pijačo.

Po podatkih, ki so jih pridobili, naj bi bil moški pripadnik frakcije teroristične organizacije povezane s Kurdsko delavsko stranko (PKK). PKK se na dogodek še ni odzvala.

Do ugrabitve je prišlo v petek popoldne. Sprva so lokalni mediji poročali, da naj bi bilo na trajektu več ugrabiteljev, ki naj bi se predstavili kot kurdski uporniki. Kasneje se je izkazalo, da temu ni bilo tako.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.