V Savudriji potonila jahta

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična
Italijanska jahta Felica, dolga 17 metrov, je v soboto zvečer v okolici Savudrije potonila. Osem članov posadke so Hrvati rešili s čolnom.
Oglej si celoten članek

Center za reševanje je zvečer dobil obvestilo, da tri navtične milje od Umaga tone jahta. Takoj so poslali pomoč in rešili vseh osem članov posadke.

Okoli 21. ure je brodolomce na kopno odpeljal čoln z izpostave v Umagu. Po tem, ko so prišli v hotel, so dejali le, da so izpluli iz Novigrada proti Lignanu, na poti pa udarili v nekaj in začeli toniti.

Na mesto nesreče so se nemudoma odpravili tudi strokovnjaki s tamkajšnje pomorske postaje, ki so preverjali, ali je prišlo do izliva tisoč litrov dizelskega goriva. Za zdaj ne kaže, da bi prišlo do onesnaženja morja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.