V Singapurju recesije ne poznajo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Singapur se je v letošnjem prvem četrtletju izognil recesiji, saj je v tem obdobju beležil 9,9-odstotno rast bruto domačega proizvoda (BDP).
Oglej si celoten članek

Močna rast gospodarstva je po mnenju singapurskega ministrstva za trgovino predvsem posledica okrevanja proizvodnega sektorja, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gospodarska rast v prvem četrtletju je presenetila tudi analitike, ki so napovedovali 6,3-odstotno rast.

Na letni ravni je gospodarstvo zraslo za 1,6 odstotka, kar po mnenju ministrstva sicer predstavlja "skromno rast", vendar pa predstavlja tudi pomemben preobrat. Singapurska vlada za letošnje leto napoveduje gospodarsko rast med enim in tremi odstotki, po tem ko je ta v lanskem letu znašala 4,9 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.