V smrt zgrmelo več deset ljudi

Foto: Žurnal24 Sprednji del avtobusa, potem ko so ga potegnili iz kanala
V egiptovski provinci Minja je v nesreči avtobusa, ki je zgrmel v rečni kanal, umrlo najmanj 51 ljudi, še deset jih je hudo ranjenih.
Oglej si celoten članek

Predstavniki lokalnih oblasti pa se bojijo, da bo število smrtnih žrtev še naraslo, saj potapljači še preiskujejo kanal. V času nesreče je bilo na avtobusu 70 potnikov. Natančen vzrok tragedije še ni znan. Po trditvah nekaterih prič je do nesreče prišlo, ker se je voznik želel izogniti drugemu vozilu. Neka druga priča pa zatrjuje, da je voznik izgubil oblast nad avtobusom, medtem ko je hotel prehitevati.

Slaba prometna varnost
Tovrstne prometne nesreče v Egiptu niso redkost, letno na egiptovskih cestah umre več kot 6.000 ljudi. H katastrofalni prometni varnosti prispevajo slabe ceste in pogosto brezglava vožnja. Vlada je razmere poskušala urediti z novo prometno politiko, ki jo je začela uvajati avgusta. Učinek pa je bil le kratkotrajen in tako egiptovske ceste še naprej ostajajo kaotične.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.