V smrtonosnem neurju vsaj pet slovenskih družin, od treh še ni glasu

Foto: epa Neurje v severni Grčiji
Med žrtvami ali pogrešanimi zaradi neurja, ki je pustošilo na severu Grčije, po trenutnih podatkih MZZ ni Slovencev. Na severu Grčije je zaradi neurja uničeno telekomunikacijsko omrežje, prekinjene so tudi cestne povezave. MZZ zaradi tega še ni uspelo priti v stik z vsemi slovenskimi turisti na tem območju.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) se je obrnilo nekaj Slovencev, katerih sorodniki, s katerimi niso mogli vzpostaviti stika, letujejo v Grčiji. To se je obrnilo na slovensko veleposlaništvo v Atenah in preko njih vzpostavilo stik z varnostnimi silami, bolnišnicami, reševalnimi ekipami in grškim kriznim centrom, ki jih bo o rezultatih identifikacije žrtev obveščal, je v izjavi za javnost danes povedal vodja konzularne službe na ministrstvu za zunanje zadeve Andrej Šter.

Dodal je, da je tam letovalo vsaj pet slovenskih družin, ki so prišle z lastnim prevozom, bodisi z avtodomom ali osebnim avtomobilom. Vzpostavili so stik z dvema družinama, nimajo pa nikakršne potrditve, da je z ostalimi karkoli narobe. Po njegovih navedbah je razsežnost neurja takšna, da bodo zelo verjetno vse posledice neurja znane v naslednjih dneh.

Tistim, ki se odpravljajo na to območje svetujejo, naj preverijo, kakšno je tam stanje. Šter je še izpostavil, da je lahko zaradi prekinjenih cestnih povezav oskrba močno motena.

Neurje je, sicer ne tako hudo kot v grški pokrajini Halkidiki, po navedbah MZZ pustošilo tudi na območju Dalmacije, italijanske obale in Severne Makedonije. Na MZZ nimajo informacij, da bi kakšen Slovenec tam potreboval pomoč ali bil prizadet zaradi neurja. Je pa povsod verjetnost, da so prisotni, ker so vse to dokaj priljubljene lokacije, je dodal Šter.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.