V smučarski nesreči umrla 5-letna deklica

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na smučišču v francoskih Alpah je konec tedna prišlo do hude nesreče, v kateri je umrl otork.
Oglej si celoten članek

Nesreča na smučišču Flaine v Visoki Savoji se je zgodila, ko je 40-letni moški z veliko hitrostjo podrl petletno deklico, udeleženko tečaja smučanja.

Povzročitelj, ki naj bi bil tudi prostovoljni gasilec, je deklici hitro nudil prvo pomoč, pri tem pa mu je pomagal zdravnik smučišča. Ko so prispeli reševalci, je deklica doživela zastoj srca in je kljub poskusom oživljanja umrla v helikopterju na poti v bolnišnico.

Francoska policija je pridržala povzročitelja, strokovnjaki pa so danes zjutraj opravili obdukcijo trupla, saj je državni tožilec zoper povzročitelja sprožil predhodno preiskavo zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti.

Čez dan naj bi moškega, ki je po navedbah tožilke v "stanju znatnega šoka", privedli k preiskovalnemu sodniku.

Deklica je bila sicer na počitnicah z britanskimi starši, ki prebivajo v Švici.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.