V Španiji nesreča letala F-16

Foto: EPA Letalska nesreča Foto: EPA Letalska nesreča
V Španiji se je grško vojaško letalo F-16 na tleh zaletelo v druga letala.
Oglej si celoten članek

Grški lovec F-16 naj bi se po poročanju AP na jugovzhodu Španije med izvajanjem manevra na tleh zaletelo v druga parkirana letala. V nesreči naj bi bilo po navedbah španskega obrambnega ministra ubitih najmanj deset ljudi, okoli 13 pa je ranjenih. Ponesrečeni pa po neimenovanih virih AP v večini niso bili Španci.

Nesreča se je zgodila v bazi Los Llanos, ki se nahaja na jugovzhodu Španije. Špansko ministrstvo pa je še pojasnilo, da je bilo letalo del Natovega vadbenega programa poimenovanega Tactical Leadership Program (Taktičen vodstveni program). Po prvih informacijah naj bi letalu pri vzletanju zmanjkalo moči, nato pa naj bi se zaletelo v druga parkirana letala. Očividci so poročali tudi o več eksplozijah in visokem ognju.

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je v odzivu že izpostavil, da ga je nesreča grškega lovca, ki je povzročila številne žrtve, globoko užalostila. "To je tragedija, ki bo prizadela celotno Natovo družino. Izražam iskreno sožalje sorodnikom in narodom tistih, ki so izgubili življenja. Ranjenim pa želim čim hitrejše okrevanje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.