V spopadu ubitih 80 talibanov

Foto: Žurnal24 Afganistanske varnostne sile
V spopadih med pripadniki afganistanskih varnostnih sil in koalicijskih sil pod vodstvom ZDA ter talibanskimi uporniki je bilo ubitih 80 talibanov.
Oglej si celoten članek

V spopadih med pripadniki afganistanskih varnostnih sil in koalicijskih sil pod vodstvom Združenih držav ter talibanskimi uporniki v provinci Helmand je bilo po podatkih ameriških vojaških oblasti ubitih 80 talibanskih upornikov. Spopad se je zgodil v bližini kraja Musa Kala, ki ga nadzorujejo talibani.

Enote so bile po navedbah koalicijskih sil primorane poklicati okrepitev iz zraka, potem ko so jih v provinci Helmand talibanski uporniki napadli iz zasede. V šesturnem spopadu so žrtve utrpeli le talibanski uporniki. Žrtve so utrpeli tudi v spopadu v provinci Kandahar, kjer so jih koalicijske sile odkrile prej in tako preprečile napad.

Septembra so mednarodne sile v omenjeni provinci sprožile veliko ofezivo, s katero so želele pregnati talibane. Od takrat je bilo po podatkih koalicijskih sil na območju ubitih več kot 200 talibanskih upornikov. Prav na tem področju se nahaja center afganistanske ilegalne proizvodnje opija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.