V Srbiji 14-letnik s puško ubil 12-letnega brata

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pridržan je 14-letnik, prav tako pa tudi njegova babica.
Oglej si celoten članek

Srbska policija je včeraj zaradi suma uboja 12-letnega fanta iz vasi pri Mladenovcu pridržala njegovega 14-letnega brata in 56-letno babico, poročajo srbski mediji. Najstnik naj bi brata ustrelil z babičino lovsko puško, zato bodo proti njej vložili kazensko ovadbo.

Policisti so 56-letno babico pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega posedovanja orožja in povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s srbskega notranjega ministrstva. Zanjo so odredili 48 ur pripora, nato pa jo bodo privedli pred beograjsko državno tožilstvo.

Tragedija se je po poročanju srbskega portala Telegraf.rs zgodila v vasi pri Mladenovcu, ko je 14-letni fant streljal v 12-letnega brata z lovsko puško in ga ubil. Puška naj ne bi bila registrirana in primerno zavarovana.

V bližini Mladenovca se je pred dvema mesecema zgodil tudi množični umor, ko je 20-letnik 4. maja v treh vaseh v okolici ubil devet ljudi, večinoma mladih. Dan prej je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu ubil deset ljudi, med njimi devet učencev in varnostnika.

Po omenjenih streljanjih v Beogradu tedensko potekajo množični protesti proti nasilju, ki so se medtem razširili tudi v druga mesta po Srbiji.

Svet Nov napad in žrtev pri šoli v Beogradu Svet Novo v primeru streljanja v beograjski osnovni šoli

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:57 7. Julij 2023.

    Nič novega. Srbiji na steroidih! Posledice generiranih vojn se vračajo kot bumerang ali karma!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.