V Sredozemlju želi kupiti otok, kamor bi namestil begunce

Foto: EPA
Foto: EPA
Egiptovski milijarder Naguib Sawiris je ponudil svoj načrt za rešitev krize z begunci.
Oglej si celoten članek

Naguib Sawiris bi rad v Sredozemlji kupil otok, na katerem bi začasno namestili begunce, dokler se zanje ne najde dolgoročnejša rešitev.

Foto: EPA Naguib Sawiris Milijarder razmišlja, da bi grško vlado povprašal o možnostih za nakup otoka, da bi pomagal beguncem, ki bežijo iz konfliktnih območij kot je Sirija.

"Seveda je to mogoče," je za agencijo AFP povedal Sawiris in dodal: "Več deset otokov obstaja, ki so prazni in na katere bi lahko naselili tudi več sto tisoč ljudi. Zgraditi bi bilo treba začasna bivališča zanje, nato pa jih zaposliti, da bi začeli graditi hiše, šole, bolnišnice. Če bi se razmere v domovini izboljšale, pa bi se lahko tja vrnil vsak, ki bi si to želel."

Sawirisovo premoženje vredno 3,1 milijarde dolarjev

Z begunci, ki so morali zapustiti svoje domove, je treba ravnati kot z ljudmi. "Tako kot se z njimi ravna zdaj še za živali ni primerno," poudarja.

Sawiris je predsednik uprave družbe Orascom TMT, ki je eden glavnih operaterjev mobilne telefonije v številnih bližnjevzhodnih in afriških državah, med drugim je tudi lastnik enega od egiptovskih TV kanalov. Revija Forbes vrednost njegovega premoženja ocenjuje na dobre tri milijarde ameriških dolarjev. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 15:37 5. September 2015.

    Libija je bila najbogatejša afriška država (česar ne zanikata ne britanija, ne amrika), preden so jim britanci in amričani z …

  • 10:01 5. September 2015.

    @črna vest .+++++.<br />nekdo pove resnico in je zasut z minusi... žalostna slika mentalnega stanja opranoglave množice, ki ji je …

  • 20:43 4. September 2015.

    ta tip pa ni neumen, kr dva naj kupi. Sicer pa mislim da je že prepozno. Lahko samo pričakujemo kdaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.