V strelskem pohodu v Nemčiji več mrtvih

Foto: EPA
Foto: EPA
V Porenju blizu mesta Aachen v Nemčiji naj bi 63-letni moški v strelskem pohodu ubil svojo soprogo in dva svojca ter ranil še tri sosede. Zatem pa se je ustrelil v glavo in je trenutno v komi.
Oglej si celoten članek

Moški naj bi v noči na četrtek v kraju Langerwehe najprej ubil svojo soprogo ter nato huje ranil tri sosede. Policisti pa so nato v četrtek zvečer odkrili še dve trupli, 71-letno svakinjo in 73-letnega svaka strelca, ki naj bi ju umoril na njunem domu v kraju Kerpen-Blatzheim.

Pri teh dveh umorih naj bi bilo glede na navedbe policije namreč uporabljeno isto orožje in strelivo kot v Langerweheju, kjer je 63-letnik umoril soprogo in ranil sosede.

Motiv za strelski pohod še ni znan, domnevnega strelca pa ne morejo izprašati, saj je v komi, je dejal državni tožilec Robert Deller. "Vprašanje je, če se bo iz kome sploh kdaj zbudil," je dodal Deller.

Preiskovalci domnevajo, da se je 63-letnik sprva odpeljal v Kerpen, umoril svaka in svakinjo, nato pa naj bi se vrnil v Langerwehe, kjer je napadel 64-letno ženo. Zatem je zbudil sosede in začel streljati še na njih. Ko je prispela policija in moškega našla v njegovem avtomobilu, pa se je ustrelil v glavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:35 10. Maj 2013.

    Pri nas pijanci, zadrogiranci in objestneži, ki sejejo smrt na cestah, tam pa takele stvari. Podobno se je pred parimi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.