V Teksasu že 400 usmrtitev

Foto: Žurnal24 Štiristoti usmrčeni Johnny Ray Conner je pred smrtjo prosil za odpuščanje.
V ameriški zvezni državi Teksas so v 25 letih izvršili že 400 usmrtitev.
Oglej si celoten članek

Odkar so leta 1976 v Združenih državah Amerike znova uvedli smrtno kazen, so samo v zvezni državi Teksas izvršili 400 usmrtitev. Okrogla številka je sprožila poziv Evropske unije guvernerju Teksasa Ricku Perryju, naj uvede moratorij na smrtno kazen, vendar pa so se prebivalci te države odločili, da je smrtna kazen pravična in ustrezna kazen za najhujše zločine.

Štiristoti usmrčeni je bil v sredo 32-letni Johnny Ray Conner, ki so ga na smrt z injekcijo obsodili zaradi streljanja v trgovini v Houstonu leta 1998, pri čemer je ubil eno osebo, drugo pa ranil. Conner je v poslovilni izjavi prosil za odpuščanje, sistem pa označil za pokvarjen.

V ZDA so tako letos izvršili skupno 34 smrtnih kazni, od tega samo v Teksasu 21. Ta država namerava do konca leta izvršiti še več kot 10 usmrtitev, že naslednji teden so na vrsti trije obsojenci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.